Şems-i Tebrizi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://semsitebriziihl.meb.k12.tr
Adres : Hanaybaşı Mahallesi Kavutoğlu Sokak No 2 Selçuklu / KONYA
VİZYON : Öğrenmeyi öğreten, maneviyata önem veren, geçmişi özümseyen, geleceği düşünen bir eğitim kurumu olmaktır.
MİSYON : Bilgili ve deneyimli insan kaynakları ile milli ve manevi değerlerini özümsemiş, hızla değişen dünyada başarılı olacak bilgi ve beceriye sahip, ilim ve ahlak sahibi bireyler yetiştirerek ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaktır.
BAŞARILAR : "Okulumuz - Başarılarımız" sayfasında ayrıntılı bilgi mevcuttur.

Öğretim Şekli :Gündüzlü (Normal)
Saatler : 08:50 - 15:50 (2022-2023 eğitim ve öğretim yılı boyunca)
Yabancı Dil : İngilizce + Arapça
Isınma : Kalorifer (Doğalgaz)
Servis : "Okulumuz - Ulaşım Bilgilerimiz" sayfasında ayrıntılı bilgi mevcuttur.
Ulaşım : "Okulumuz - Ulaşım Bilgilerimiz" sayfasında ayrıntılı bilgi mevcuttur.
Yerleşim Yeri : "Okulumuz - Ulaşım Bilgilerimiz" sayfasında ayrıntılı bilgi mevcuttur.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Selçuklu ilçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri : Güncel boş kontenjan bilgilerimiz için üst menüdeki "Bağlantılar" sayfasını ve ardından "Boş Kontenjan Bilgisi" sayfasını tıklayınız.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz 2018 yılından beri mahalli yerleştirme ile öğrenci almaktadır. Okulumuza TEOG sınav puanıyla en son 2018 yılında öğrenci alınmıştır ve bu öğrencilerimiz ilimizdeki proje okullar hariç tüm Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında en yüksek taban puanla okulumuza yerleşmiştir.
Okulun Sınav Başarı Durumu : Okulumuz ilk mezunlarını 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı sonunda vermiştir. Her geçen yıl üniversiteye yerleşen öğrenci oranımız yükselmektedir. Öğrencilerimizin yerleştiği başlıca bölümler Öğretmenlik, Hemşirelik, İlahiyat, İslami İlimler ve Uluslararası İlişkiler´dir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2020: %38,8 // 2019: %42,5 // 2018: %35,5 // 2017: %32,6 // 2016: %28,1
Sportif Etkinlikler : Voleybol, Masa Tenisi, Satranç, Zeka Oyunları
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Bilimsel Geziler
Proje Çalışmaları : "Projelerimiz" sayfasında ayrıntılı bilgi mevcuttur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : "Projelerimiz" sayfasında ayrıntılı bilgi mevcuttur.
Diğer Hususlar : Öğrencilerimizin okulda uymakla yükümlü olduğu kurallar hakkında "Öğrenci İşleri - Okul Kuralları" sayfasında ayrıntılı bilgi mevcuttur.